کاتالیزور ds : پیش از شروع صحبت درباره کاتالیزور ds بهتر اطلاعاتی درباره ی خود کاتالیزور ، عملکرد آن و… در اختیارتان قرار دهیم این مقاله توسط متخصصان گروه تخصصی کاتالیست وان تقدیم نگاه مهربانتان می گردد ممنون شما هستیم که تا انتها ما را همراهی می کنید .

کاتالیزور چیست؟
مشکلات مربوط به کاتالیزور این قطعه ارزشمند و کاربردی در خودروها برای رانندگانی که خودروهایشان دچار نقص گشته همیشه چالش بر انگیز بوده است با توجه به هزینه خرید کاتالیزور که کم هم نیست رانندگان دنبال ره دیگری می گردند تا از این هزینه فرار کنند راه هایی مانند : شستن کاتالیزور ، تعمیر کاتالیزور ولی آیا میدانید به کدام روش می توانید کاتالیزور خودروی خود را مانند روز اول کاربردی نمائید و سوال بعدی اینجاست که ایا در همه ی مواقع این قطعه تعمیر خواهد شد و هزاران سوال دیگری نظیر چه کارهایی انجام دهیم که عمر مفیذ کاتالیزور خودروی ما بیشتر شود و… ما در این مقاله و دیگر مقالات به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد آماده سفر به دنیای عجیب و جالب کاتالبزورها باشید که در این سایت تخصصی که از معدود سایت های کاربردی درباره کاتالیزور است شما را وارد بحث زیبا و جذاب کاتالیزورها خواهیم کرد.

کاتالیزور که قطعه ای گلدانی شکل است که بین مسیر اگزوز نصب می شود.وظیفه این قطعه و تبدیل گازهای سمی به گازهای غیر سمی است. بهتر است بدانید که حتی با پیشرفت خودروها، هیچ موتور خودرویی به طور کامل تنظیم نمی شود و حتما درصد احتراق ناخالص کمی دارد.احتراق بد عبارت است از احتراق ناقص سوخت در داخل محفظه با پیشرفت علم و تبدیل سیستم کاربراتوری به سیستم تزریقی، تیونینگ موتور خودرو کامپیوتری شده است.در خودروهای تزریقی، سنسورهای زیادی برای کنترل انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش احتراق خام نصب شده است. سنسور اکسیژن یکی از قطعاتی است که نقش مهمی در کنترل آلایندگی خودرو دارد.

درباره عملکرد کاتالیزور ds بیشتر بدانید !

درباره عملکرد کاتالیزور ds بیشتر بدانید !سنسور اکسیژن با تجزیه و تحلیل گازهای خروجی، میزان سوخت وارد شده را طوری تنظیم می کند که مقدار سوخت وارد محفظه احتراق نشود و احتراق خام را به حداقل برساند. بیشتر گازهای آلاینده با تنظیم موتور خودرو کاهش می یابد و مقدار بسیار کمی که موتور خودرو قادر به تنظیم آن نیست توسط کاتالیزور تصفیه می شود. بنابراین خودرویی که احتراق بد دارد و به تنظیم موتور کامل نیاز دارد.

این قطعه با تبدیل  گازهای CO و HC که سمی و خطرناک هستند به گارهای کم خطر تر یا بی خطر در کم شدن آلودگی هوا تاثیر زیادی دارد. در حین کارکرد خودرو، ممکن است موتور خودرو به دلیل سوخت نامناسب دچار پارگی شود که باعث کاهش عمر کاتالیزور می شود زیرا هنگامی که موتور خراب می شود، تولید گازهای CO و Hc افزایش می یابد و بنابراین، احتراق نفت خام افزایش می یابد. احتراق بیش از حد و عملکرد ضعیف موتور، سوختن واشر و همچنین روغن سوزی باعث گرفتگی و سایش زود هنگام کاتالیزور خودرو می شود.که این احتراق ها باعث بیماری های تنفسی و مسمومیت های خطرناک می شود و همچنین برای طبیعت نیز بسیار خطرناک است.

توجه داشته باشید  که شکل داخلی کاتالیزور شبیه لانه زنبوری می باشد و بخارها از این شبکه ها عبور می کنند و پس از فعل و انفعالات شیمیایی، گازهای سمی تبدیل به گازهای غیرسمی می شوند.

اما اگر این گازهای خروجی بیش از حد ناخالصی داشته باشند ، عمر کاتالیست زودتر به پایان می رسد و راننده مجبور به تعمیر کاتالیزور خواهد شد بنابراین یکی از دلایلی که باعث خرابی زود هنگام کاتالیزور خواهد شد استفاده از سوخت ناخالص و نامناسب ایت.

اگر موتور خودرو هر یک از مشکلات زیر را داشته باشد، کاتالیست زودتر از کار می افتد.

  • روغن سوزی و دود آبی
  • سوختن واشر سرسیلندر
  • تنظیم نبودن موتور خودرو
  • خراب بودن و یا ضعیف بودن سنسور اکسیژن

اگر کاتالیزور ds پر گردد چه اتفاقی می افتد؟

کاتالیزوری که خروجی گازهای آلاینده است در صورت پر بودن باعث می شود که خودرو گازهای آلاینده بیشتری منتشر کند و همه گازها دفع نشود و این بر مصرف سوخت و شتاب خودرو تاثیر می گذارد.

وقتی کاتالیزور پر است دود به راحتی از اگزوز خارج نمی شود و یا به آرامی خارج می شود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد کاتالیزور خودروی خود را  خالی می کنند. اما خالی کردن کاتالیزور سالم یک اشتباه است.

تعمیر کاتالیزور چیست؟
بیشتر بخوانید
مرکز تخصصی تعمیرکاتالیزور

برای آزمایش سلامت کاتالیزور به یک دستگاه پنج گازی نیاز است که در ادامه توضیح خاهیم داد که منظور از پنج گازی چی هست .

پنج گاز چیست؟ چگونه کاتالیزور را با تست پنج گاز آزمایش کنیم؟

پنج گاز، پنج آنالایزر گازهای خروجی هستند. با استفاده از دستگاه پنج گاز می توان مقدار هر گاز را جداگانه مشاهده کرد و نوسانات گازها را چاپ کرد.این پنج گاز منظور گازهای تولید شده توسط کارد کرد موتور خودور می باشد و پارامتر لاندا را به صورت فشرده تجزیه و تحلیل می کند.

سنسور اکسیژن را با پنج گاز تست کنید. اگر سنسور اکسیژن خودروی شما به سرعت می سوزد، این یکی از دلایلی است که باعث از کار افتادن کاتالیزور می شود. با پنج گاز دلیل خرابی سنسور را خواهید فهمید.

مرحله بعدی آزمایش سنسورهای دیگر است. هر یک از سنسورهای خودرو به نوعی بر آلایندگی خودرو تأثیر می گذارد. با اتصال دستگاه پنج گاز و دستگاه عیب یابی به خودرو، واکنش سنسورها را در دورهای مختلف موتور تست و بررسی کنید. تنظیم موتور را نیز مورد بازرسی فنی قرار دهید

قاتل آلودگی؛ علایم و عوامل خرابی کاتالیزور خودرو کدامند؟ | کاتالیزور ds

قاتل آلودگی؛ علایم و عوامل خرابی کاتالیزور خودرو کدامند؟ | کاتالیزور dsدر شهر های مدرن و شلوغ که به تصرف خودروهای درون سوز در آمده اند، سلامت کاتالیزور یکی از مهمترین نکاتی است که هر راننده ای باید به آن توجه کند.

موتورهای احتراق داخلی به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی گازهای آلاینده زیادی تولید می کنند. کربن مونوکسید، هیدروکربن و اکسیدهای نیتروژن از جمله این گازها هستند که وارد شدن آنها به جو در سطحی گسترده، می تواند عواقب بسیار خطرناکی به دنبال داشته باشد.

خودروسازان به منظور پیشگیری از ورود این گازها به جو، موظف هستند از وسیله ای به نام مبدل کاتالیست یا کاتالیزور در مسیر اگزوز استفاده کنند. این وسیله در واقع محفظه ای از جنس فولاد ضد زنگ است که عایق حرارتی نیز دارد. داخل این محفظه اجزایی از جنس پالادیوم، ردیوم و پلاتین نصب شده اند و در واقع شبکه ایجاد شده از این اجزا از ورود گازهای خطرناک به جو پیشگیری می کند. در کشور ما نصب کاتالیزور از سال ۱۳۸۱ برای تمامی خودروها الزامی شده است.

کاتالیزور وظیفه دارد با واکنش های شیمیایی و تجزیه، گازهای خطرناک را به CO۲ و H۲O تبدیل کند. این قطعه معمولا عمر بالایی دارد و مثل سایر قطعات مصرفی نیست که زود به زود خراب شود. اما در این بین عواملی وجود دارند که اثراتی منفی بر کاتالیزور داشته و ممکن است در نهایت باعث خرابی آن شوند.

عوامل موثر بر خرابی کاتالیزور

( کاتالیزور ds ) خرابی واشر سر سیلندر و تاثیر پذیرفتن گازهای خروجی از روغن و آب وارد شده به محفظه احتراق
استفاده از انژکتور شورها و مکمل های تقلبی
معیوب بودن سیستم جرقه زنی و سوختن ناقص مخلوط سوخت و هوا
بالا رفتن بیش از حد دمای موتور
وارد شدن ضربه فیزیکی به کاتالیزور

حال که با عوامل موثر در خرابی کاتالیزور آشنا شدید، در ادامه به صورت تیتروار به نشانه ها و علایم خرابی آن نیز می پردازیم.

هر گونه تغییر قابل توجه و افزایش در مصرف سوخت خودرو
افت محسوس در شتابگیری خودرو
بد روشن شدن یا اصلا روشن نشدن خودرو
خارج شدن دود سیاه و غلیظ از دهانه اگزوز
روشن شدن چراغ چک در نمایشگر پشت فرمان
متصاعد شدن بوی بد از خودرو
لرزش و بد کار کردن خودرو در حالت ثابت
شنیده شدن صدایی شبیه به تکان خوردن سنگریزه از کاتالیزور

بد نیست اشاره کنیم به غیر از موارد فوق می توان با استفاده از دستگاه دیاگ نیز نسبت به کارایی یا عدم کارایی کاتالیست خودرو خود اطمینان حاصل پیدا کرد. گفتنی است هر گونه اختلال در عملکرد کاتالیزور می تواند منجر به مردودی در معاینه فنی خودرو شود؛ همچنین معیوب بودن این قطعه آلودگی هوا را به ویژه در شهرهای بزرگ تشدید می کند. به همین جهت پیشنهاد می شود در صورت تردید داشتن نسبت به عملکرد صحیح کاتالیزور در اولین فرصت نسبت به کنترل و در صورت نیاز تعویض آن اقدام نمایید.

یادت نره بخونی : تعمیر کاتالیزور چری آریزو 5

امتیاز مطلب post